Cieľ

Cieľom tohto blogu je zhromaždiť roztrúsene návody a rôzne vychytavky, ktoré sa týkajú mobilného telefónu Samsung 

GALAXY S. Zároveň sa týmto ospravedlňujem skutočným autorom článkov za ich zverejnenie, vďaka patrí im a nie mne.

26 januára 2011

Návod: Jak udělat z Androida přenosný Wi-Fi hotspot

Co je přenosný hotspot?

Máte-li telefon s Androidem, pak s největší pravděpodobností také máte aktivovaná mobilní data. Z tohoto předpokladu patrně vychází původní myšlenka využít mobilní telefon jako přenosný Wi-Fi hotspot, který poskytne připojení k Internetu ostatním zařízením (tedy nejen telefonům, ale také notebookům, netbookům, tabletům, …, která nemají mobilní data). V tomto režimu je tedy telefon připojen do Internetu skrze mobilní data (dle dostupnosti GPRS, EDGE, 3G, …) a využívá integrovaný Wi-Fi adaptér k vysílání signálu bezdrátové sítě.

Abyste si uměli situaci představit, použijme analogii s běžným Wi-Fi hotspotem (routerem, přístupovým bodem, …). Takový hotspot mívá anténu (či více antén), kterou šíří signál své bezdrátové sítě po okolí, a je nějakým způsobem – zpravidla kabelem – připojený k Internetu. Pokud se připojíte například s notebookem do takové Wi-Fi sítě, putují vaše data nejprve z notebooku vzduchem do Wi-Fi routeru a z něj pak kabelem dále do Internetu.

Mobilní telefon v roli hotspotu se liší jen v jedné maličkosti: do Internetu není připojen kabelem, ale prostřednictvím mobilních dat.
Jak vytvořit z telefonu mobilní hotspot?

Představme si ukázkovou situaci: pořádáte akci mimo firmu či bydliště a chcete účastníkům poskytnout přístup k Internetu. Právě v takovém okamžiku přichází ke slovu váš telefon s Androidem. Musíte mít ale alespoň Android 2.2 – starší verze tuto funkci nenabízejí.

Pro aktivaci hotspotu postupujte následovně:

1. Stiskněte tlačítko [Menu].
2. Z nabídky zvolte Nastavení.
3. Přejděte do sekce Ovládání bezdrátových sítí.
4. Otevřete položku Tethering a přenosný hotspot.


5. Aktivujte zatržítko Přenosný hotspot Wi-Fi.


 6. Pokračujte v Nastavení přenosného hotspotu Wi-Fi-Konfigurace hotspotu Wi-Fi.


7. Do pole Identifikátor SSID sítě vepište název, pod kterým bude vámi vytvořená Wi-Fi síť viditelná.


8. Z nabídky zabezpečení zvolte buď Open, pokud nechcete, aby uživatelé museli před připojením zadat heslo, nebo WPA2 PSK pokud heslo zadávat mají. V obydlených oblastech rozhodně doporučujeme heslo požadovat – zabráníte tím zneužití vašeho připojení k Internetu.


9. Pokud jste zvolili zabezpeční WPA2 PSK, zbývá jen zadat Heslo.


10. Konfiguraci ukončíte tlačítkem Uložit. Pozor – uložení je možné jen tehdy, pokud jste zadali dostatečně silné heslo!


 11. V položce Časový limit pak můžete nastavit, po jaké době, kdy není připojeno žádné zařízení, se má Wi-Fi hotspot deaktivovat.




Nyní, pokud si dáte na jiném zařízení s Wi-Fi vyhledat bezdrátové sítě, byste měli vidět mezi okolními i tu vámi vytvořenou. Jak se k ní připojíte, to už je samozřejmě záležitost daného zařízení a jeho systému.

Nevýhody:

Samozřejmě tento režim má i své nevýhody, z nichž ty hlavní vyjmenujeme v bodech:

- Většina operátorů má na mobilní připojení stanovené limity. Sdílení takového připojení tedy není vhodné pro stahování většího objemu dat.
- Omezená rychlost (záleží samozřejmě na tom, jakou rychlostí je telefon připojen k Internetu).
- Menší dosah než v případě Wi-Fi routeru.
- Energetická náročnost.
- V režimu přenosného hotspotu nemůže být telefon připojen k Wi-Fi (pokud je, tak se odpojí a přepne na mobilní data).

Odkaz:

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

N, o la esenciа misma de su vіda.

You are nоt happy with. Il conflitto tra l'uomo e la gravit? I feel quite fortunate to be able to accommodate anyone with disabilities. Check out this list of ingredients at the back of the unit, however, the three women who were restrictors anorexic and very phobic of fat, have successfully broken that phobia, with amazing physical benefits. erotic massage is sometimes used to reduce swelling, back pain, headache, bad and good. Naturally, there will be live music from Saint Motel and DJ Ana Calderon.

my blog post ... tantric massage London

Louis povedal(a)...

popular ringtone free download,
sms tone free download,
free ringtone downloads,